2024-04-14 11:14:47
zondag 14 april 2024

TOP’63 pas laat voorbij Mulier (2-4)

In Witmarsum slaagde TOP’63 er niet in het niveau van een week eerder te halen toen kampioenskandidaat RKO werd verslagen. Daarnaast hadden de Top en Twelsters zaterdagmiddag veel moeite met het fysieke, soms harde spel van tegenstander Mulier. Toch kreeg het publiek een boeiende wedstrijd voorgeschoteld, waarin van alles gebeurde en waar ook de scheidsrechter bijdroeg aan een hoge amusementswaarde. Uiteindelijk wist TOP’63 met 2-4 te winnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Na een half uur spelen kwam Mulier op voorsprong, ondanks dat TOP’63 een licht overwicht had. Op slag van rust kwamen de Top en Twelsters weer op gelijke hoogte door een strafschop die werd benut door Ruud Jenno Bergsma. De strafschop ontstond toen een speler van Mulier de bal met de hand uit de goal sloeg. Tot verbazing van iedereen deed de scheidsrechter dit af van met een gele kaart.

Gewoon met elf tegen elf en een 1-1 tussenstand begon dus de tweede helft, maar uiteindelijk moest er toch een speler Mulier met twee keer geel af. Voor TOP’63 was dit het moment om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Thomas Otten zorgde voor de 1-2 en Eelco Rijkens met een knappe afronding voor de 1-3. In blessuretijd ging de bal ook voor Mulier nog op de stip en werd de stand teruggebracht tot 2-3. Maar gedaan was het nog niet, want de mooiste treffer moest nog komen. Arjen van Brug schoot een vrije trap zeer fraai via de onderkant van de lat binnen. Eindstand 2-4.

Wederom drie punten voor TOP 1 dat hiermee op de vierde plaats blijft staan. Komende zaterdag is op sportpark De Bou UDIROS de volgende tegenstander.

Geplaatst door: vv TOP'63