2024-08-14 21:06:35
vrijdag 16 augustus 2024

Fietspad Nije Dyk ruim twee maanden gestremd

Van maandag 23 september tot en met vrijdag 22 november is het fietspad aan de Nije Dyk tussen de brug over de Broeresloot bij Sneek en de brug over de Horse bij Uitwellingerga afgesloten voor het fietsverkeer en voetgangers. Alleen aan het gedeelte tussen de kruising met de Bregefinne en het gedeelte Súdwei worden geen werkzaamheden verricht. Gedurende de werkzaamheden wordt het fietspadverkeer omgeleid door Top en Twel

Het fietspad tussen Sneek en Joure krijgt een opknapbeurt en wordt verbreed. Bovendien krijgen fietsers voorrang op het overige verkeer. Het fietspad maakt deel uit van de zogenaamde trochfytsrûtes van de Provincie Fryslân. Dit zijn directe verbindingen tussen de grote kernen in Friesland, waar veel scholieren en woon-werk fietsers gebruik van maken. 

De werkzaamheden duren in totaal acht weken. Heb je vragen over het werk of wil je meer informatie? Dan kun je bellen met de contactpersoon van het werk de heer C. Piersma van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.


advertentie