2024-09-11 14:38:17
donderdag 12 september 2024

Schaatstalent Christian Groenhof zoekt sponsors

Schaatser Christian Groenhof woont op de Greate Súdein en zit al bijna twee jaar bij de TeamFrysk Talentenselectie. In deze selectie worden talentvolle schaatsers professioneel opgeleid tot topschaatser om later mooie prestaties op het ijs neer te zetten. Volgens Christian zijn sponsors daarvoor noodzakelijk. Hij is op zoek naar geldschieters en mogelijk willen bedrijven en particulieren uit Top en Twel e.o. hem daarbij helpen. Christian vertelt hierover het volgende: 

De afgelopen twee jaar heb ik kennisgemaakt met de wereld van de topsport. Ik heb veel geleerd, zoals technisch beter schaatsen, een effectiever voedingsschema hebben en mentaal en fysiek ben ik erg gegroeid. Dat alles vind je terug de persoonlijke records en prestaties:

  • 500m: van 43.69 naar 41.01
  • 1000m: van 1:27.32 naar 1:20.88
  • 1500m: van 2:13.42 naar 2:02.25
  • 3000m: van 4:38.50 naar 4:15.03

Andere prestaties van mij waren: 2e op de Fryslân cup 500m, 2e op de Fryslân cup 1500m. De prestatie waar ik het meest trots op ben is de 10e plek op het NK marathon. Op de Vikingrace (internationale wedstrijd, ook wel EK voor jongeren genoemd) ben ik in het eindklassement als 14e geëindigd.

Sponsors
Ook heb ik geleerd wat het belang van sponsors is en hoe hiermee om te gaan. Mijn sponsors leveren materialen zoals schaatsen en fietskleding, in ruil daarvoor maak ik reclame door hun logo zichtbaar te maken op het ijs. Ook via Instagram verwijs ik zo nu en dan naar de bedrijven. 

Het belang van sponsors voor een sporter is heel simpel, voor het bereiken van onze dromen is veel geld nodig. De topsport kost veel tijd en energie, dit valt te combineren met school maar voor een bijbaantje is geen ruimte. Daarom zoek ik bedrijven die de schaatssport interessant en leuk vinden en mij willen steunen.

Communicatie tussen de sponsor en de sporter is heel belangrijk, daarom wil ik een appgroep aanmaken met alle sponsors/donateurs. Mijn streven is om minimaal 1 keer per week een update te geven over bijzonderheden of hoe de wedstrijden/trainingen gaan. Ook zullen data van wedstrijden/evenementen vermeld worden.

Ik ben ook van plan om iedereen een keer samen te laten komen om te informeren over de topsport, bijvoorbeeld: Hoe zien de trainingen eruit? Wat zijn de voorbereidingen voor een belangrijke wedstrijd? Hoe gaat ons team te werk?

Als het je leukt lijk om mij helpen om mijn dromen te bereiken (of als er vragen zijn), stuur dan even een berichtje naar 06 16598665.


advertentie