2024-08-23 09:02:07
vrijdag 23 augustus 2024

Top en Twelsters komen op voor het behoud van het dorpscafé

Afgelopen mei kwam het bericht dat Sieger Dijkstra en Trees de Vries stoppen als huidige uitbaters van Eetcafé De Buorren. Niet veel later stond het pand aan de Buorren al te koop. Uiteraard sloeg dit bericht in als een bom, want met het sluiten van de dorpswinkel nog vers in het geheugen, dreigt er opnieuw een belangrijke voorziening uit onze dorpen te verdwijnen.

Dit gaat veel, zo niet de meeste, Top en Twelsters écht aan het hart. Het café is er immers al meer dan honderdvijftig jaar en eigenlijk niet weg te denken uit het dorpsbeeld. Daarnaast is de leefbaarheid en het sociale karakter voor Top en Twel een groot goed. 

Kerngroep
Nog voor de zomervakantie kwam er een beweging op gang die zich inmiddels heeft gevormd tot een kerngroep, een groep die zich wil inzetten voor het behoud van Café De Buorren. Dat is niet alleen op basis van sentiment. De afgelopen weken is al het nodige voorwerk verricht, waaronder een financiële analyse. Uiteraard gaat alles in overleg met Sieger en Trees.

Bijeenkomst
Komende maandag 26 augustus is er een bijeenkomst in het café, waarbij iedereen is uitgenodigd die zich wil inzetten, mee wil denken of financieel mee wil participeren om het café te behouden. Wil jij ook dat het café blijft, kom dan langs! Aanvang 20.00 uur.

De kerngroep bestaat uit: Gjalt van der Meer, Gert Kuipers, Koos Oosterhaven, Jeroen Veenema, Afke Kuindersma en Doarpsbelang.


advertentie