2024-09-02 19:01:01
maandag 2 september 2024

Brug Uitwellingerga twee dagen dicht voor verder onderzoek

De brug bij Uitwellingerga is gestremd voor het wegverkeer op 17 en 18 september tussen 09.00 en 16.00 uur. Voor fietsers en voetgangers is de brug wel toegankelijk. De stremming is noodzakelijk omdat er aanvullend onderzoek verricht moet worden voordat begonnen wordt met het herstel / de versterking van de brug. 

Verder deelt Rijkswaterstaat mee dat er dit jaar geen geplande grootschalige werkzaamheden meer gaan plaats vinden aan de brug, niet eerder dan in april 2025

Kijk voor meer informatie over de stremming op de website van Rijkswaterstaat 

 


Wat is de afgelopen maanden onderzocht?
De afgelopen maanden zijn gebruikt om aanvullende onderzoeken te verrichten die duidelijkheid moeten geven over de staat van het beton en staal. Dit is gedaan door op verschillende onderdelen van de brug materiaal af te nemen en te laten onderzoeken. Daarnaast is onderzocht of en welke mogelijkheden er zijn om de hoofddraagconstructie te versterken en welke opties er zijn voor het vervangen van het val. De resultaten van de eerste onderzoeken zijn positief, dat wil zeggen dat het mogelijk lijkt om de brug te kunnen versterken/herstellen. Er is echter nog aanvullend constructief onderzoek nodig, waarvoor er deze maand een stremming van de brug noodzakelijk is. In overleg met de (vaar)wegbeheerder is gekozen voor 17 en 18 september.

Definitief herstel brug Uitwellingerga in 2025
Daarnaast is duidelijk geworden dat er dit jaar geen geplande grootschalige werkzaamheden aan de brug plaatsvinden. Het streven is om voor 1 april 2025 het huidige dek te vervangen voor een geheel nieuw dek en de hoofddraagconstructie te versterken. Dit met als doel de functionaliteit van de brug te herstellen, zodat de huidige beperkingen kunnen worden opgeheven. Op dit moment is de exacte uitvoeringsperiode nog niet bekend.

Bron: Rijkswaterstaat 


advertentie