2024-09-03 15:44:00
dinsdag 3 september 2024

Sleutels overhandigd nieuwe woningen Bonningastrjitte

Vanmiddag ontvingen nieuwe bewoners van de net opgeleverde woningen aan de Bonningastrjitte de sleutels.

Weer terug op het vertrouwde plekje

Theo en Riemie Bouwhuis woonden meer dan 43 jaar op hun vertrouwde stekje toen ze vorig jaar er uit moesten omdat de woningen gesloopt werden. Ze vonden onderdak aan de Leyepoel, maar keren binnenkort weer terug. Vanmiddag om 12.30 waren zij namelijk de eersten die de sleutels van Dirk van den Berg van Elkien overhandigd kregen. In bosk mei 15 kaaien. Eén paste op de brievenbus, de eerste post -van onder andere de kleinkinderen- was al bezorgd. Riemie kon er helaas niet bij aanwezig zijn, haar zorg voor de opvangkinderen thuis ging door. Theo kreeg een uitleg en rondleiding in het nog lege en kale huis. Op de vraag of hij zin had om terug te gaan, kwam een tweeledig antwoord: ´oan de iene kant wol want it is hjir allegearre nij en goed isolearre, mar ik sil it plakje en de natuer oan de Leyepoel wol misse”.

 

Bekend terrein

Eén deur verder komt de volgende nieuwe bewoner aanlopen. Voor haar is het ook bekend terrein. Jannie Schriemer wordt de buurvrouw van de familie Bouwhuis en woonde eerder ook al in het rijtje. Jannie loopt de woning binnen met de twee mannen die voor haar zullen klussen. Foto’s van behang, vloerbedekking en pvc-vloeren worden getoond. Het zal voor velen een nieuwe start of doorstart zijn. Bij het noemen van de namen van nieuwe bewoners blijken namelijk meerdere bekenden terug te keren. Daarnaast krijgen jonge stellen ook een kans.

 

Welkom

Het is een fijn idee dat in de komende maanden de lichten in de 12 woningen weer zullen branden. En wie weet dat in het speeltuintje achter het huizenblok de kindergeluiden weer talrijker zullen klinken. Welkom (terug)!


advertentie