2024-10-19 20:10:46
zaterdag 19 oktober 2024

Gemiste strafschoppen kosten TOP’63 de kop in topper tegen NOK

De 2-1 nederlaag tegen NOK uit Oudemirdum dreunde na afloop nog wel even na in de hoofden van de spelers van TOP'63 1. De geelhemden wisten twee strafschoppen niet te verzilveren en het duel werd beslist met een goal omrand met de lucht van buitenspel.

Na vier competitierondes stond TOP'63 als trotse koploper bovenaan op de ranglijst in de 5e klasse A. Zaterdagmiddag wachtte het duel tegen de nummer twee, NOK uit Oudemirdum. Op papier al een heuse topper dus.

Ondanks dat NOK veelal het initiatief had, ontliepen beide teams elkaar maar weinig. TOP'63 zorgde regelmatig voor gevaar in de tegenstoot. De Top en Twelsters openden op deze wijze dan ook de score. Arjen van Brug wist Rudy Meinema op maat te bedienen, waarna een prachtige treffer met het hoofd volgde. Inmiddels was de wedstrijd al in de slotfase van de eerste helft beland en vlak voor rust leek het allemaal nog  veel mooier te worden voor TOP'63 toen diezelfde Meinema binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. De strafschop werd alom betwist door NOK en met succes, want Jolt Scholtanus zag zijn inzet gestopt worden door de keeper.

Vrij snel in de tweede helft lag de bal wederom op de stip. Deze keer voor NOK. Het leek verdacht veel op een goedmakertje van de scheidsrechter die een niet al te bijster sterke indruk maakte. In tegenstelling tot TOP'63 wist NOK de strafschop wel te benutten.

Na de gelijkmaker werden de toeschouwers getrakteerd op een wedstrijd waarbij beide teams vol voor de winst gingen. Dat leek in het voordeel van TOP'63 uit te pakken, want opnieuw wees de scheidsrechter richting penaltystip nadat Arjen van Brug onreglementair een halt werd toegeroepen binnen de zestienmeter door de NOK- defensie. Van Brug nam zelf plaats achter de bal, maar tot afschuw van alles wat geelzwart gezind was op sportpark De Skelp in Oudemirdum werd ook dit buitenkansje niet benut.

De kater voor TOP'63 werd daarna nog groter toen NOK vlak voor tijd op voorsprong kwam. Een doelpunt waarbij buitenspel aan vooraf leek te gaan, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten en dus ging TOP'63 alsnog met een teleurstellende zij het nipte nederlaag van het veld!

Geplaatst door: vv TOP'63