2024-10-25 08:32:13
vrijdag 25 oktober 2024

Weekendafsluiting Prinses Margriettunnel van 1 tot 4 november

De werkzaamheden aan het herstel van de Prinses Margriettunnel gaan vanaf begin november de derde fase in. Het aanbrengen van de wandankers en de ankerpalen in de fundering aan de rechterzijde van de Prinses Margriettunnel zijn dan namelijk gereed. Daarmee is de tweede fase van het herstel afgerond.

In de derde fase worden de wandankers en de ankerpalen in de fundering aan de linkerzijde aangebracht. Om dit veilig en goed te kunnen doen wordt de linker rijbaan afgesloten ten behoeve van de werkzaamheden en zal het wegverkeer gebruikmaken van de andere rijbaan. Om deze omzetting van het verkeer te kunnen uitvoeren (en nieuw asfalt en een betonnen afscheiding tussen de rijbanen aan te kunnen brengen) is de Prinses Margriettunnel van vrijdagavond 1 november 19.00 uur tot en met maandagochtend 4 november 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer in beide rijrichtingen.

Rijstroken breder echter geen snelheidsverhoging
In de derde fase van de werkzaamheden worden i.v.m. de ruimere werkruimte in fase 3 (minder ballast- en betonplaten meer nodig die veel ruimte in beslag nemen) de rijstroken per rijrichting nu breder ingericht. Het blijft 1 rijstrook per rijrichting i.v.m. de werkzaamheden aan de andere tunnelbuis echter de rijstrookbreedte gaat van 3 naar 3.5 meter breed. Dit betekent ook dat er weer breder transport over de rijstroken kan rijden. De snelheid blijft op de maximum snelheid van 50 km per uur.

Tussen beide rijstroken komt net als in de vorige fase weer een betonnen afschermingswand (barrier) te staan, waardoor het verkeer niet op de verkeerde weghelft terecht kan komen. De rijbaan van Joure naar Sneek wordt ingericht als bouwterrein om te kunnen starten met de derde fase van het herstel.

Weekendafsluiting
Om de nieuwe rijstroken te asfalteren en de ombouw te realiseren wordt de Prinses Margriettunnel een weekend afgesloten in beide richtingen op de A7 tussen de aansluiting Joure West (23) en Sneek -Oost (22). De omzetting kan alleen plaats vinden met een complete afsluiting van beide rijstroken. De weekendafsluiting start op vrijdagavond 1 november om 19.00 uur en eindigt op maandagochtend 4 november om 05.00 uur.

Tijdens de weekendafsluiting van de A7 zijn onderstaande toe- en afritten afgesloten:

  • Toerit 21a Woudvaart
  • Toerit 22B Sneek Oost
  • Toerit 23D Joure West

Tevens is de verzorgingsplaats Bloksloot, inclusief het tankstation, niet bereikbaar. 

Omleidingsroutes
Tijdens de weekendafsluiting van de Prinses Margriettunnel zijn diverse omleidingsroutes beschikbaar, waaronder die via de A31 en A32. Al deze routes staan met gele borden aangegeven.

Bron: Rijkswaterstaat


advertentie