2024-10-08 20:14:49
dinsdag 8 oktober 2024

Voortgang voortbestaan Café de Buorren

Wat is er sinds onze bijeenkomst in de Buorren op 26 augustus gebeurd? Hoog tijd voor een update over de voortgang met betrekking tot de toekomst van Café de Buorren. 

Onze bijeenkomst heeft veel reuring doen ontstaan! In de noordelijke kranten, op Omrop Fryslân, diverse telefoontjes en mailtjes van belangstellenden en toch kunnen we (helaas) niet melden dat er een succesvolle deal is geweest met potentiële uitbaters of kopers van het pand. Twee serieuze gesprekken maar geen succesvol vervolg.

We hebben daarna als kerngroep gesproken met de uitbaters van het dorpshuis/café van Raerd die 25 jaar geleden al het dorpscafé hebben gekocht (met behulp van de uitgifte van certificaten, de RABO en diverse subsidies) en een stichting het beheer hebben laten voeren. Sindsdien verhuren ze het pand aan o.a. de huisarts, kinderopvang en hebben ook de exploitatie van de kantine van de voetbal (alles gerund door en met vrijwilligers). En dan te bedenken dat Raerd 630 inwoners heeft! Een prachtige (en financieel gezonde) constructie maar onvergelijkbaar met de situatie in Top&Twel: We hebben al It Harspit, kantines, een school, etc. Maar met ruim 1600 inwoners moeten we in Top&Twel toch ook een manier kunnen vinden om onze dorpskroeg/eetcafé open te houden? 

Wat nu?
We zoeken door! We gaan op zoek (samen met jullie) naar een uitbater/exploitant. We hebben daarvoor een profiel uitbater/exploitant opgesteld die we komende periode op de socials en via gerichte (media) kanalen zullen uitzetten. Hopelijk levert dat reactie op waar we verder mee kunnen komen: een uitbater/exploitant die deels met eigen geld en met hulp van financiers een toekomstgericht businessplan wil gaan ontwikkelen voor de exploitatie van de Buorren. Tegelijkertijd gaan we door met enkele ideeen die uit de brainstorm met Raerd zijn gekomen. Daar komen we in een later stadium op terug.

Interesse in het uitbaten of ken je iemand die we zouden kunnen/moeten benaderen? Laat het ons weten. Mail naar behoudkroegtopentwel@gmail.com of neem contact op met 06-51509532 (Koos Oosterhaven)

Afke Kuindersma, Gert Kuipers, Koos Oosterhaven, Gjalt van der Meer, Jeroen Veenema en Doarpsbelang


advertentie