2024-07-25 19:23:47
donderdag 25 juli 2024

Indiegame SCHiM van Ewoud van der Werf is nu overal verkrijgbaar

Vier jaar lang werkte Ewoud van der Werf uit Uitwellingerga samen met Nils Slijkerman in Leeuwarden aan de videogame SCHiM. Sinds vorige week is de game wereldwijd verkrijgbaar en SCHiM maakt gelijk al grote indruk.

De game is nu beschikbaar op alle grote platformen, waaronder Steam, Xbox One/Series X|S, PlayStation 4/5 en Nintendo Switch.

Wat is SCHiM?
SCHiM is een charmante indiegame over het helpen van een verloren schaduw die zijn weg terug naar zijn mens probeert te vinden, door van schaduw naar schaduw te springen. Terwijl je zoekt naar slimme manieren om je door de wereld te bewegen, ontdek je kleine verhalen en charmante details die in de omgeving verborgen zijn. Veel locaties in het spel zijn gebaseerd op echte plekken in Friesland en Noord-Holland, wat de game een uniek Nederlands tintje geeft.

Wie zijn de ontwikkelaars van SCHiM?
De ontwikkeling van SCHiM begon in 2020 als een afstudeerproject van Ewoud van der Werf bij Nils Slijkerman in Leeuwarden. Hoewel Nils in Noord-Holland is geboren, is hij na 16 jaar in Friesland inmiddels al goed ingeburgerd. Ewoud is geboren in Sneek. Een leuk detail is dat ze plekken uit hun jeugd hebben verwerkt in het spel. De locaties in Friesland omvatten onder andere Us Mem, de Waterpoort van Sneek en het station van Leeuwarden. In Noord-Holland zijn locaties zoals de Westfriese Omringdijk, nabij Onderdijk, Andijk en Wervershoof aan het IJsselmeer, verwerkt. Daarnaast zijn er kanaalachtige levels geïnspireerd op meerdere grote Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van SCHiM?

  • Een verhaal over een persoon die zijn schaduw verliest: een schim is de ziel en geest van een object of levend wezen. Alles in de wereld heeft er een, en ze zouden nooit van elkaar gescheiden mogen worden. Je moet je weg terugvinden naar de mens waartoe je behoort, voordat het te laat is.

  • Unieke 3D platforming: je kunt alleen bewegen in de schaduwen, dus je moet slimme manieren vinden om in de schaduwen van geanimeerde objecten en bewegende elementen te springen om zo je pad te creëren.

  • Een prachtige abstracte wereld: het kleurenpalet verandert in elk level om de setting, het tijdstip van de dag en de sfeer van elke locatie die je verkent vast te leggen.

  • Elk level heeft een verhaal te vertellen: elk nieuw level heeft zijn eigen levende omgeving met kleine verhalen om te ontdekken, geïnspireerd door echte Nederlandse/Europese steden en landelijke locaties.

  • Verborgen in de schaduwen: er zijn veel verborgen items te ontdekken in SCHiM, en wanneer je ze vindt, help je andere schim om de verbinding met hun object te herstellen.

Hoe ziet het eruit?
Bekijk onderstaande video om een eerste indruk te krijgen van SCHiM.

 

SCHiM - Launch Trailer | PC & Consoles

SCHiM is out now on PC & Consoles! Embark on a playful journey in SCHiM and get ready to jump from shadow to shadow 👀 This 3D platformer seamlessly integrates light, shadow, and animation into its gameplay, offering a unique gameplay experience. Steam: https://store.steampowered.com/app/1519710/SCHiM/ Switch: https://www.nintendo.com/us/store/products/schim-switch/ PlayStation: https://www.playstation.com/games/schim/ Xbox: https://www.microsoft.com/store/productid/9nqgjpmt1p5j https://schimgame.com/

advertentie